mak

eng

 

 

 

2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999 - 1998 - 1997 - 1996 - 1995 - 1994 - 1993 - 1992

 

XIII ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
02. 10. - 12. 10. 2004

Сабота, 2. 10. 20.00 Завод, Музеј, Галерија
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ

ЏУЛИЈАН ШТЕКЕЛ, виолончело, Германија
ПАУЛ РИВИНИУС, пијано, Германија
Лигети, Бетовен, Шуман, Брамс

Недела, 3. 10. 20.00 Завод, Музеј, Галерија
ПЈЕР ОМАЖ, виолина, Франција
КАРОЛИН САЖЕМАН, пијано, Франција
Бетовен, Равел, Франк

Понеделник, 4. 10. 20.00 Дом на култура
Солисти и ансамбл на ОПЕРАТА ПРИ МНТ
Ј. Штраус: "Лилјакот", оперета
Диригент: ЈОН ЈАНКУ, Романија
Режисер: Кузман Попов, Бугарија

Вторник, 5. 10. 20.00 Завод, Музеј, Галерија
АМИР ТЕБЕНИКИН, пијано, Казахстан-Германија
Моцарт, Дебиси, Чајковски, Рахмањинов

Среда, 6. 10. 20.00 Завод, Музеј, Галерија
Македонско-Турска вечер

Камерно студио БАХУС , Македонија,
В. КРСТЕВ, виолина,
Т. КАРАСКАКОВСКА, обоа
М. ЧАНАЌЕВИЌ, обоа
В. КАРАСКАКОВСКИ, фагот
И. МИТАШЕВ, контрабас
Е. СИЛЈАНОСКА, пијано
Зеленка, Телеман

Трио АКАДЕМИЈА, Турција
РУСТЕМ МУСТАФАЈЕВ, виолина
НИЛ САЛИЕЛ, виолончело
ПИНАР ЧЕЛИК, пијано
Муралиов, Рахмањинов, Салиел

Четврток, 7. 10. 20.00 Завод, Музеј, Галерија
РОТЕРДАМ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР, Холандија
Диригент: КОНРАД ВАН АЛПЕН
Солист: ЕЛЕОНОРА ПАМЕИЈЕР, флејта
Рахмањинов, Клепе, Григ, Дворжак

Петок, 8. 10. 20.00 Завод, Музеј, Галерија
ЛУИС МЕРЕЛЕС, флејта, Португалија
МАРИЈА ХОЗЕ СУЗА ГУЕДЕС, пијано
Бах, Шуберт, Барток, Лапа, Пјерне

Сабота, 9. 10. 20.00 ДОМ АРМ
БЕЛГРАДСКО ДУВАЧКО ТРИО, Србија и Црна Гора
БОЈАН ПЕШИЌ, обоа
НЕНАД ЈАНКОВИЌ, фагот
ВЕЉКО КЛЕНКОВСКИ, кларинет
Хајдн, Моцарт, Бетовен, Томази

21.00 ДОМ АРМ
ДУО ВИОЛИНА ГИТАРА, Србија и Црна Гора
ИГОР АЛЕКСИЌ, виолина
МИЛАН МИТИЌ, гитара
Корели, Вивалди, Џулиани, Карули, Диабели

Недела, 10. 10. 20.00 Завод, Музеј, Галерија
АЈМАН МУСАКОЏАЈЕВА, виолина, Казахстан
АНДРЕЈ ДИЕВ, пијано, Русија
Бетовен, Виењавски, Сен Санс, Шостаковиќ

Понеделник, 11. 10. 20.00 Завод, Музеј, Галерија
МИШЕЛ БУРДОНКЛ, пијано, Франција
Брамс, Шуберт, Лист, Дебиси, Прокофјев

Вторник, 12. 10. 20.00 Народен Театар
СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ
НАРОДЕН ТЕАТАР БИТОЛА
Љ. Симовиќ: Хасанагиница, Премиера
Режија: ЉУПЧО ГЕОРГИЕВСКИ

Мастеркласи:
АНДРЕЈ ДИЕВ, пијано, 11-14. 10. 2004
ЛУИС МЕРЕЛЕС, флејта, Португал, 11-14. 10.2004

 

Покровител и финансиер:ministerstvo za kultura na makedonija kultura

Спонзори:

grb bitola
СОВЕТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

 

Гн. Трифун Костовски, донатор на пијано
БЕЗЕНДОРФЕР ГРАНД КОНЦЕРТ 280

kiro dandaro

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА е организиран во соработка со:
ЗАВОД МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈА, Битола
НАРОДЕН ТЕАТАР - БИТОЛА
МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ, Битола

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
Директор: Кирил Рибарски
Уметнички директор:
Милица Шперовиќ - Рибарски
Менаџер: Емил Рибарски
Дирекција:
Скупи 1.а бр.14, 1010 Скопје, Р. Северна Македонија
Телефон/факс 02 2611051
Email: intfestbt@yahoo.com
www.interfest.com.mk

Кире Ристевски, клавир штимер
Слободан Вигњевиќ, дизајн на плакат