mak

eng

 

 

 

2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999 - 1998 - 1997 - 1996 - 1995 - 1994 - 1993 - 1992

XXI  ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
02. 10.   -  12. 10. 2012

Вторник, 02.10.  20.00ч. Центар за култура Битола
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
ДУВАЧКИ ОРКЕСТАР при Универзитет “Гоце Делчев”, Штип
Диригент: ВАНЧО САМОНИКОВ
Солисти: ВЕСНА ГИНОВСКА-ИЛКОВА, сопран
                  КИРИЛ РИБАРСКИ, тромбон
                  ЗОРАН КАЗАКОВ, труба
Бетовен, Верди, Леонкавало, Шуберт, Де Фаља, Чајковски

Среда, 03. 10.   20.00 
Рецитал
НОРБЕРТ АНГЕР, виолончело, Германија
НИКОЛАЈ  ГЕРАСИМЕЦ, пијано, Германија
Бетовен, Брамс, Шуман 

Четврток, 04.10.  20.00 Сала на клавирите, ЗМГ
Питрос Дуо
ЏИНО САНТО, труба, Италија
ДАНИЕЛА ЏЕНТИЛЕ, пијано, Италија
Мек Дауел, Пахмутова, Пешкин, Гершвин

Петок, 05. 10.   20.00 ЗМГ
Рецитал
МИЛЕНА МОЛОВА, пијано, Бугарија
Бетовен, Шопен

Сабота, 06. 10.    20.00 ЗМГ
ДУО ПИЈАНО, Италија
МАРКО СОЛИНИ
САЛВАТОРЕ  БАРБАТАНО
Бах-Куртаг, Рахмањинов, Лист

Недела,  07. 10.  20.00 ЗМГ
Трио “ИНТЕРАРТ”, Македонија
ЕМИЛИЈА СТЕФАНОВСКА, флејта
АЛЕКСАНДАР СТЕФАНОВСКИ, флејта
ТАТЈАНА БОЖИНОВСКА, пијано
Рид, Мошелес, Андерсен, Амлин

Понеделник, 08. 10.  12.00  ЗМГ
ФИНАЛЕ од 7-от Интернационален
Интерфест-Битола пијано натпревар

                                      20.00  ЗМГ
КОНЦЕРТ НА ПОБЕДНИЦИТЕ
ДОДЕЛУВАЊЕ на НАГРАДИТЕ

Вторник, 09. 10. 2012   20.00
НАРОДЕН  ТЕАТАР БИТОЛА
Шекспир:  Хенри VI
Режија: ЏОН БЛОНДЕЛ, Англија-Канада
Сценографија: ВАЛЕНТИН СВЕТОЗАРЕВ

Среда, 10. 10.  18.30 Галерија ” Магаза”
Отворање на ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА
ДРАГАН  АНЃЕЛКОВИЌ, Академски сликар

20.00 ЗМГ
Рецитал
ЕУГЕНИЈА БУА, сопран, Шпанија
АНА ФЕРЕР, пијано, Шпанија
Белини, Пучини, Гранадос, Албениз

Четврток, 11. 10.  20.00,  ЗМГ
ПОЕТСКА ВЕЧЕР

                                  20.30 ЗМГ
Рецитал
ВИКТОР КАРАПАНЏОВ, туба, Македонија
НЕВЕНКА ТРАЈКОВА, пијано
Персл, Вагензајл, Дон Хадат, Лохман

Петок,  12. 10.  20.00 ЗМГ
СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ
КАМЕРЕН ОРКЕСТАР при ФМУ СКОПЈЕ
Диригент: ВЕЛКО ТОДЕВСКИ
Солист: ФРАНСИС ДИРОЈ, виолина, Франција
Бах, Елгар, Шуберт, Шуплевски

 

Покровител и финансиер:ministerstvo za kultura na makedonija kultura

Спонзори:

grb bitola
СОВЕТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

 

Гн. Трифун Костовски, донатор на пијано
БЕЗЕНДОРФЕР ГРАНД КОНЦЕРТ 280

kiro dandaro

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА е организиран во соработка со:
ЗАВОД МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈА, Битола
НАРОДЕН ТЕАТАР - БИТОЛА
МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ, Битола

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
Директор: Кирил Рибарски
Уметнички директор:
Милица Шперовиќ - Рибарски
Менаџер: Емил Рибарски
Дирекција:
Скупи 1.а бр.14, 1010 Скопје, Р. Северна Македонија
Телефон/факс 02 2611051
Email: intfestbt@yahoo.com
www.interfest.com.mk

Кире Ристевски, клавир штимер
Слободан Вигњевиќ, дизајн на плакат