mak

eng

 

 

 

2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999 - 1998 - 1997 - 1996 - 1995 - 1994 - 1993 - 1992

 

XVIII ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
02. 10. - 12. 10. 2009

Петок, 2.10. 20.00
Завод, Музеј, Галерија
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
Рецитал
ДАНГ ТАИ ШОН, пијано, Виетнам-Канада
Шопен, Дебиси, Равел

Сабота, 3. 10. 20.00 ЗМГ
ДУО СТЕМЛЕР, Германија
ПЕТЕР ФИЛИП СТЕМЛЕР, виолончело
ХАНСЈАКОБ СТЕМЛЕР, пијано
Бетовен, Мјасковски, Лутославски, Штраус

Сабота, 3. 10. 20.00 Мала сала на Опера при МНТ, Скопје
Проект на Интерфест и Македонска опера
ЏОВАНА МАНЧИ, сопран, Италија
АНА ФЕРЕР, пијано, Шпанија
Масне, Чилеа, Албениз, Пучини, Белини

Недела, 4. 10. 20.00 ЗМГ
ЏОВАНА МАНЧИ, сопран, Италија
АНА ФЕРЕР, пијано, Шпанија
Масне, Чилеа, Албениз, Пучини, Белини

Понеделник, 5. 10. 18.00
НАРОДЕН ТЕАТАР БИТОЛА
МИХАИЛ РЕНЏОВ и други : “Црна се чума зададе”
Музика: МАРЈАН НЕЧАК
Режија: ВЛАДИМИР МИЛЧИН”

Понеделник, 5. 10. 20.00 ЗМГ
КАРОЛ ПЕТИДЕМАНЖ, виолина, Франција
КАРЛ ПОНТЕН, пијано, Шведска
Моцарт, Бетовен, Дебиси, Јаначек

Вторник, 6. 10. 20.00 ЗМГ
ТРИО “ПИЈАНИСТИ ВО ОПЕРА”, Италија
РОЗЕЛА МАКИАРЕЛИ, пијано
МИКЕЛА ДЕ АМИЧИ, пијано
АНЏЕЛА ПЕТАЧИА, пијано
Дачи, Пучини, Росини, Бизе

Среда, 7. 10. 20.30 ЗМГ
СИЛВАНО МИНЕЛА, виолина, Италија
ФЛАВИА БРУНЕТО, пијано, Италија
Де Фаља, Дебиси, Петраси, Пуланк

Четврток, 8. 10. 20.00 Сала: Народен театар Битола
Џез ансамбл при ФМУ “Гоце Делчев”Штип “Гоце Бенд”.
Солисти:
ГОЦЕ МИЦАНОВ, пијано и саксофон
КАТАРИНА МИЦАНОВА, вокал
Гершвин, Ханкок, Мицанов

Петок, 9. 10. 20.00 ЗМГ
ВЛАДИМИР ЛАЗАРЕВСКИ, обоа, Македонија
МИЛИЦА ШКАРИЧ, пијано, Македонија
Телеман, Форе, Петрич, Стојков, Борисов

Сабота, 10. 10. 20.00 ЗМГ
ПЈЕТЕР ГУРАЛАМИ, виолончело, Албанија
АДМИР ДОЧИ, гитара, Албанија
Де Фаља, Албениз, Гранадос, Касадо

Недела, 11. 10. 20.00 ЗМГ
ЈАНИС АНДРОНОГЛУ, гитара, Грција
Тарега, Турина, Родриго, Де Лусиа, Андроноглу

Понеделник, 12. 10. 19.00 ЗМГ
БИТОЛСКИ ПИЈАНИСТИ, МАРАТОН
МЕРИ КАВКАЛЕСКА, МАРИЈА ВРШКОВА, МАРИЈА ШАМОСКА, ТАТЈАНА БОЖИНОВСКА, ВЕРА ПОПОВСКА, ЕЛЕНА ХРИСТОВА, ВЕСНА ДАМЈАНОВСКА, ДУО БИЉАНА ДИМОВСКА-ТАЊА БОЖИНОВСКА
Бах, Бетовен, Шопен, Лист, Чајковски,
Дебиси, Рахмањинов, Прокофјев, Бужаровски


Мастерклас: 1. и 3. октомври, ДАНГ ТАИ ШОН, пијано

 

Покровител и финансиер:ministerstvo za kultura na makedonija kultura

Спонзори:

grb bitola
СОВЕТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

 

Гн. Трифун Костовски, донатор на пијано
БЕЗЕНДОРФЕР ГРАНД КОНЦЕРТ 280

kiro dandaro

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА е организиран во соработка со:
ЗАВОД МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈА, Битола
НАРОДЕН ТЕАТАР - БИТОЛА
МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ, Битола

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
Директор: Кирил Рибарски
Уметнички директор:
Милица Шперовиќ - Рибарски
Менаџер: Емил Рибарски
Дирекција:
Скупи 1.а бр.14, 1010 Скопје, Р. Северна Македонија
Телефон/факс 02 2611051
Email: intfestbt@yahoo.com
www.interfest.com.mk

Кире Ристевски, клавир штимер
Слободан Вигњевиќ, дизајн на плакат