mak

eng

 

 

 

2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999 - 1998 - 1997 - 1996 - 1995 - 1994 - 1993 - 1992

 

XV ЈУБИЛЕЕН ИНТЕРФЕСТ - БИТОЛА
2. – 12. ОКТОМВРИ 2006

Под Покровителство на Министерство за култура на Р. Македонија

Понеделник, 2. октомври 20.00 Народен театар Битола
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
АЛДО ЧИКОЛИНИ, пијано, Франција
Дебиси, Шопен

Вторник, 3. октомври 20.00 ЗМГ
ГАУКАР МУРЗАБЕКОВА, виолина, Казахстан
АМИР ТЕБЕНИКИН, пијано, Германија
Прокофјев, Шнитке, Штраус, Чајковски,

Среда, 4. октомври 20.00 ЗМГ
Гала Концерт
БОРИС КРАЉЕВИЌ, пијано, Црна Гора
ГОРДАНА ЈОСИФОВСКА, обоа, Македонија
МАРИЈА МУРАТОВСКА, сопран
МАКЕДОНСКИ ДУВАЧКИ КВИНТЕТ
Тања Огњановска, Елена Атанасовска, пијано соработка
Моцарт, Дворжак, Бизе, Ибер

Четврток, 5. октомври 20.00 ЗМГ
Камерен оркестар на Казахстан
Солист и Диригент: ГАУКАР МУРЗАБЕКОВА, виолина
Вивалди, Пиацола

Петок, 6. октомври 20.00 ЗМГ
ДМИТРИЈ ГАРНОВСКИ, виолончело, Русија
АМИР ТЕБЕНИКИН, пијано, Германија
Шуман, Шуберт, Брамс, Чајковски

Сабота, 7. октомври 20.00 НТБ
Е. ЈОНЕСКО: МАКБЕТТ
Народен театар Битола
Режија и адаптација: ЈОН КАРАМИТРУ, Романија
Недела, 8. октомври 20.00 ЗМГ

ВИТАЛИЈ ПИСАРЕНКО, пијано, Русија
Победник на 5.Интернационален пијано натпревар (2005)
Моцарт, Шуберт, Шопен, Лист

Понеделник, 9. октомври 20.00 ЗМГ
АВСТРИСКА ВЕЧЕР
РОБЕРТ ЛЕРБАУМЕР, пијано
ГЕРНОТ ВИНИШХОФЕР, виолина,
Зигрид ШОБЕЛ, пијано соработка
Моцарт, Брамс, Шопен, Сарасате

Вторник, 10. октомври 20.00 ЗМГ
АЛЕСАНДРО ФРАТА, флејта, Италија
МАРЧЕЛА КРУДЕЛИ, пијано, Италија
Доницети, Шопен, Видор,Рајнеке

Среда, 11. октомври 20.00 ЗМГ
Пијано Дуо
КАРЛОС ЛАМА –СОФИЈА КАБРУЈА, Шпанија
Дворжак,Рахмањинов,Албениз, Де Фаља

Четврток, 12. октомври 20.00 НТБ
СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ
МЛАДИ МАКЕДОНСКИ ОПЕРСКИ ПЕЈАЧИ
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА
Диригент: САШО НИКОЛОВСКИ-ЃУМАР
Верди, Леонкавало, Пучини, Бизе

 

Покровител и финансиер:ministerstvo za kultura na makedonija kultura

Спонзори:

grb bitola
СОВЕТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

 

Гн. Трифун Костовски, донатор на пијано
БЕЗЕНДОРФЕР ГРАНД КОНЦЕРТ 280

kiro dandaro

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА е организиран во соработка со:
ЗАВОД МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈА, Битола
НАРОДЕН ТЕАТАР - БИТОЛА
МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ, Битола

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
Директор: Кирил Рибарски
Уметнички директор:
Милица Шперовиќ - Рибарски
Менаџер: Емил Рибарски
Дирекција:
Скупи 1.а бр.14, 1010 Скопје, Р. Северна Македонија
Телефон/факс 02 2611051
Email: intfestbt@yahoo.com
www.interfest.com.mk

Кире Ристевски, клавир штимер
Слободан Вигњевиќ, дизајн на плакат