mak

eng

 

 

 

2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999 - 1998 - 1997 - 1996 - 1995 - 1994 - 1993 - 1992

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

XVI ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
02. 10. - 12. 10. 2007

Вторник, 02. 10. 20.00, Завод, Музеј, Галерија (ЗМГ)

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
ДУО РИБАРСКИ, Јубилеј 30 Години
КИРИЛ РИБАРСКИ, тромбон
МИЛИЦА ШПЕРОВИЌ-РИБАРСКИ, пијано
Гости: Фабио ФУРИА, кларинет, Италија
Леонардо СИЛВА, тенор, Бразил
Рита ТРПЧЕВА, пијано соработка
Дебиси, Равел, Шопен, Де Фаља, Монти,
Рибарски

Среда, 03. 10. 20.00 ЗМГ
БАХОВА ВЕЧЕР
ПЈЕР ОМАЖ, виолина, Франција

Четврток, 04. 10. 20.00, ЗМГ
ШОПЕНОВА ВЕЧЕР
МЕРИ КАВКАЛЕСКА- СТОИЛКОВА, пијано, Македонија

Петок, 05. 10. 20.00, ЗМГ
МОЈРА МИШЕЛИНИ, пијано Италија Скарлати, Бетовен, Албениз, Гранадос

Сабота, 06. 10. 20.00, ЗМГ
МЛАДИ УМЕТНИЦИ
Бојан ВОЛКОВСКИ, хармоника, Македонија
Петруш ПЕТРУШЕВСКИ, контрабас
ТРИО ИСТАНБУЛ, Турција
Гиер, Мишек, Сајгун, Брамс

Недела, 07. 10. 20.00, ЗМГ
ДУО ГИТАРИ, Италија
Џ. КАПУТО Л. ПОМПИЛИО
Белини, Росини, Албениз, Гранадос

Понеделник, 08. 10. 20.00, ЗМГ
ЛУЗ ЛЕСКОВИЦ, виолина, Австрија КОНСТАНТИН МАСЉУК, пијано, Русија
Моцарт, Шуберт, Дворжак, Брамс

Вторник, 09. 10. 20.00, ЗМГ
Вечер на Шпанска музика
РОЗА МАТЕУ, сопран, Шпанија
АНА ФЕРЕР, пијано
Гранадос, Мампау, Мансаваџе, Луна, Барбиери

Среда, 10. 10. 20.00, ЗМГ
АНДРЕЈ ДИЕВ, пијано, Русија
Шопен, Скрјабин, Шостакович-Диев

Четврток, 11. 10. 20.00, ЗМГ
БЕНЕДЕТО МОНЗОНЕ,
виолончело, Италија
ФРАНЧЕСКО ДЕ ЗАН, пијано
Бокерини, Бетовен, Шуман, Пиацола

Петок, 12. 10. 20.00, ЗМГ
ТРИО АТОС, Германија
Шуберт, Кагел, Видман

 

Покровител и финансиер:ministerstvo za kultura na makedonija kultura

Спонзори:

grb bitola
СОВЕТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

 

Гн. Трифун Костовски, донатор на пијано
БЕЗЕНДОРФЕР ГРАНД КОНЦЕРТ 280

kiro dandaro

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА е организиран во соработка со:
ЗАВОД МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈА, Битола
НАРОДЕН ТЕАТАР - БИТОЛА
МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ, Битола

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
Директор: Кирил Рибарски
Уметнички директор:
Милица Шперовиќ - Рибарски
Менаџер: Емил Рибарски
Дирекција:
Скупи 1.а бр.14, 1010 Скопје, Р. Северна Македонија
Телефон/факс 02 2611051
Email: intfestbt@yahoo.com
www.interfest.com.mk

Кире Ристевски, клавир штимер
Слободан Вигњевиќ, дизајн на плакат