mak

eng

 

 

 

2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999 - 1998 - 1997 - 1996 - 1995 - 1994 - 1993 - 1992

XXIV  ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
02. 10.   -  12. 10. 2015

Петок, 02.10. 20.00ч. Центар за култура, Битола
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
Н. Римски - Корсаков: ШЕХЕРЕЗАДА, балет
Кореограф: Михаил Крапивин, Русија
Сценограф: Марија Ветеровска, Македонија
АЛЕКСАНДРА МИЈАЛКОВА, примабалерина
ВАСИЛ ЧИЧИАШВИЛИ, Грузија
Солисти и ансамбл при Балетот на МОБ

Сабота, 03.10. 20.00 ч. ЗМ
ИРИНА ЗАХАРЕНКОВА, пијано, Русија
ОКСАНА СИНКОВА, флејта, Естонија
Јохан Себастијан Бах и синовите

Недела, 04. 10. 20.00ч. ЗМ
МАЈА СТОЈАНОВСКА, пијано, Македонија
Фрагосо, Моцарт, Шопен, Зографски, Дебиси, Коларовски

Понеделник, 05.10. 20.00 ч. ЗМ
Дуо Пијано
КРИСТОФ ЕВЕРС, Германија
МИХАЕЛ КУН, Германија
Дворжак, Шопен, Шуберт, Јенсен, Бизе

Вторник, 06. 10. 20.00ч. Мала сала Ц.К.Битола
Вечер со ВЛАДИМИР КОСТОВСКИ
Писател, Македонија

20.30 ч.
ДЕЈАН ИВАНОВИЌ, гитара, Босна и Херцеговина
Бах, Бритн, Пикул, Рајли, Родриго

Среда, 07. 10. 20.00 ч.
Народен Театар Битола
В. Шекспир: "Антоние и Клеопатра"
Режија: Џон Блондел, Велика Британија

22.00 ч. Мала сала Ц.К. Битола
Ноќна серенада
ЕМИЛИЈА ЗАМУНЕР, сопран, Италија
МАРИЈА ЗБЕГЛИА, пијано, Италија
Неаполитански песни и Гершвин

Четврток, 08.10. 20.00 ч. ЗМ
Квартет "Фаготисимо", Романија
МИХАЛ ТИМОФТИ
КОСТИКА МАРКУТ
ГЕОРГЕ ХАРИТОН, Молдавија
ПАВЕЛ ЈОНЕСКУ
Вајсенборн, Брунс, Милс, Бергт, Хартли

Сабота, 09. 10. 20.00 ч. ЗМ
АНТОНИО СОРИЈА, пијано, Шпанија
Гранадос, Дебиси, Де Фаља, Турина, Кастило

Недела, 10. 10. 20.00 ч. ЗМ
РАФАЕЛЕ БЕРТОЛИНО, кларинет, Италија
АНТОНЕЛА ДЕ ВИНКО, пијано, Италија
Телеман, Моцарт, Росини, Гудман, Пиацола

Понеделник, 11. 10. 20.00 ч. ЗМ
РИЈА ТАНЕР, пијано, Кипар
ДИНЦЕР ОЗЕР, ударни инструменти, Кипар
Еркин, Шуман, Шопен, Дебиси, Саи, Акдил

Вторник, 12. 10. 20.00 ч. ЗМ
Дуо Пијано
МАРКО СКИАВО, Италија
СЕРЏО МАРКЕЏИАНИ, Италија
Рахмањинов, Брамс
---------------
Дисперзиран концерт во соработка со
Дирекција за култура на град Скопје
Среда, 07. Октомври 2015,
НГ "Даут Пашин Амам, Скопје"
Квартет ФАГОТИСИМО, Романија
МИХАЛ ТИМОФТИ
КОСТИКА МАРКУТ
ГЕОРГЕ ХАРИТОН, Молдавија
ПАВЕЛ ЈОНЕСКУ
Вајсенборн, Брунс, Милс, Бергт, Хартли

Мастерклас:

Дејан Ивановиќ, гитара,
2,3. октомври 2015, ДМУЦ, Битола

 

 

Покровител и финансиер:ministerstvo za kultura na makedonija kultura

Спонзори:

grb bitola
СОВЕТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

 

Гн. Трифун Костовски, донатор на пијано
БЕЗЕНДОРФЕР ГРАНД КОНЦЕРТ 280

kiro dandaro

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА е организиран во соработка со:
ЗАВОД МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈА, Битола
НАРОДЕН ТЕАТАР - БИТОЛА
МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ, Битола

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
Директор: Кирил Рибарски
Уметнички директор:
Милица Шперовиќ - Рибарски
Менаџер: Емил Рибарски
Дирекција:
Скупи 1.а бр.14, 1010 Скопје, Р. Северна Македонија
Телефон/факс 02 2611051
Email: intfestbt@yahoo.com
www.interfest.com.mk

Кире Ристевски, клавир штимер
Слободан Вигњевиќ, дизајн на плакат