mak

eng

 

 

 

2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999 - 1998 - 1997 - 1996 - 1995 - 1994 - 1993 - 1992

ЈУБИЛЕЕН ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА 2011
20 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ (1992-2011)
2. 10. - 12. 10. 2011

Недела. 02.10. 20.00 Центар за култура Битола
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
СОФИСКА ФИЛХАРМОНИЈА, Бугарија
logo SPO
Диригент: МАРТИН ПАНТЕЛЕЕВ, Бугарија
Солист: СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ, виолина, Србија-САД
Моцарт, Чајковски, Равел

Понеделник, 03. 10. 20.00 НАРОДЕН ТЕАТАР БИТОЛА
А.П.ЧЕХОВ :
“Вишновата градина”
Сценографија:ВАЛЕНТИН СВЕТОЗАРЕВ
Режија: ЗВЕЗДАНА АНГЕЛОВСКА

Вторник, 04.10. 19.30 Мала сала на ЗМГ
Отворање на Ликовна изложба на
СЛОБОДАН ВИГЊЕВИЌ, академски графичар

Концерт. 20.00 Сала на клавирите, ЗМГ
КЛАУДИО ФЕРАРИНИ, флејта, Италија
Бахова вечер

Среда, 05. 10. 20.30 ЗМГ
Квартет Брамс
СИХАНА БАДИВУКУ, виолина, Македонија-Косово
БЛЕРИМ ГРУБИ, виола, Македонија
АРИСТИД ПРОСИ, виолончело, Албанија
БЕРТРАН ЖИРО, пијано, Франција

Четврток, 06. 10. 20.00 ЗМГ
КРИШТОФ БИЕРНАЦКИ, баритон, Полска
ЛАУРА НОКИЕРО, пијано, Италија
Лист ,Равел, Рахмањинов

Петок, 07. 10. 20.00 . ЗМГ
Поетска вечер посветена на Гане Тодоровски
Актер: ВАСИЛ ШИШКОВ, Македонија
Концерт
ЗОРАН КАЗАКОВ, труба, Македонија-Швајцарија
БИЉАНА ДИМОВСКА, пијано, Македонија
Телеман, Бранд, Бекер, Стаблеј, Динику

Сабота, 08. 10. 20.00 ЗМГ
Недела, 09. 10. Охрид, Сала Општина
МАРТИН МИНХ, пијано, Германија
Равел, Лист, Мартин Минх

Недела, 09, 10. 20.00 ЗМГ
МЛАДИ УМЕТНИЦИ
АЛП ЕРБУГ, пијано, Турција
Моцарт, Шопен
МИЛЕ КАРОВСКИ, гитара, Македонија
Паганини, Балкански, Албениз, Мерлин

Понеделник, 10. 10. 20.00 ЗМГ
Лајбниц Трио, Германија
ХВА-ВОН ПУИН, виолина
ЛЕНА ВИГЊОСАПУТРО, виолончело
НИКОЛАС РИМАР, пијано
Хајдн, Бетовен, Шостакович

Вторник, 11. 10. 20.00 ЗМГ
Листова вечер со Македонски пијанисти
200 Години од раѓањето на Франц Лист
МАРИЈА ШАМОСКА-БУЏАКОВСКИ
ЕМИЛИЈА МАРИНОВА
КРИСТИЈАН КАРОВСКИ
ЕМИЛИЈА ПОТЕВА
КРУМЕ АНДРЕЕВСКИ
ДУО ГЕЛЕБЕШЕВИ - КАТЕРИНА и ГЛИГОР

Среда, 12. 10. 20.00 Центар за култура, мала сала
Квартет кларинети, Италија
ЏОВАНИ ЛАНЦИНИ
КАРЛО ФРАНЧЕСКИ
МАУРИЦИО МОРГАНТИ
АУГУСТО ЛАНЦИНИ
Куртис, Росини, Фаркас, Милани, Гершвин

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Мастерклас: Клаудио Ферарини, флејта, 3-ти октомври
Предавање: Д-р Данијела Илиќ, 10-ти октомври


 

Покровител и финансиер:ministerstvo za kultura na makedonija kultura

Спонзори:

grb bitola
СОВЕТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

 

Гн. Трифун Костовски, донатор на пијано
БЕЗЕНДОРФЕР ГРАНД КОНЦЕРТ 280

kiro dandaro

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА е организиран во соработка со:
ЗАВОД МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈА, Битола
НАРОДЕН ТЕАТАР - БИТОЛА
МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ, Битола

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
Директор: Кирил Рибарски
Уметнички директор:
Милица Шперовиќ - Рибарски
Менаџер: Емил Рибарски
Дирекција:
Скупи 1.а бр.14, 1010 Скопје, Р. Северна Македонија
Телефон/факс 02 2611051
Email: intfestbt@yahoo.com
www.interfest.com.mk

Кире Ристевски, клавир штимер
Слободан Вигњевиќ, дизајн на плакат