mak

eng

 

 

 

2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999 - 1998 - 1997 - 1996 - 1995 - 1994 - 1993 - 1992

 

XIV ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
02. 10. - 13. 10. 2005

Недела, 02. 10. 2005 Завод, Музеј, Галерија (ЗМГ)

19.00 Отворање на изложба "Ликовна колонија Де Ниро"

20.00 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ

ЗИГНУМ КВАРТЕТ, Германија
КЕРСТИН ДИЛ, виолина
АНЕТ ВАЛТЕР, виолина
ВАЛЕНТИН АЈХЛЕР, виола
ТОМАС ШМИЦ, виолончело
Моцарт, Шуман, Барток

Понеделник, 3. 10. 20.00 ЗМГ
ТРИО ЛУВИГАН, Словенија
ДАРКО БРЛЕК, кларинет
ИГОР ШКЕРЈАНЕЦ, виолончело
ВЛАДИМИР МЛИНАРИЧ, пијано
Бетовен, Мерку, Брамс

Вторник, 4. 10. 20.00 ЗМГ
МИХАЈЛО КУФОЈАНАКИС,
виолина, Македонија
ТОДОР СВЕТИЕВ, пијано, Македонија
Моцарт, Чајковски, Григ, Сен-Санс

Среда, 5. 10. 20.00 ЗМГ
МАРЧЕЛА КРУДЕЛИ, пијано, Италија
Скарлати, Чимароза, Бетовен, Шопен

Четврток, 6. 10. 20.00 ЗМГ
ТРИО МЕРЧЕЛИ, Италија
МАСИМО МЕРЧЕЛИ, флејта
СТЕФАНО БАЉАНО,флејта
ФРАНЧЕСКО НИКОЛОЗИ, пијано
Ј.С.Бах, Ј.К.Бах, К.Ф.Е.Бах, Моцарт, Чимароза, Скарлати

Петок, 7. 10. 20.00 ЗМГ
АКИЛЕС ДЕЛ - ВИЊ, пијано, Аргентина
Лист, Гинастера, Дебиси, Равел

Сабота, 8. 10. 20.00 ЗМГ
МАРИНА ТАРАСОВА, виолончело, Русија
БОРИС КРАЉЕВИК, пијано, СЦГ
Дебиси, Шнитке, Рахмањинов

Недела, 9. 10. 20.00 ЗМГ
СЕРМЕТ ХУСЕИН, пијано, Турција-Франција
Шуман, Менделсон, Мусоргски
21.30 Подиум на млади
ТРИО, Турција
ХАНДЕ ГОЗАЛАН, виолина
ГЕЗДЕ АСХАН ТИКНЕЗ, виолончело
ЃУЛРУ ЕНСАРИ, пијано
Муравлов, Алнар, Бетовен

Понеделник, 10. 10. 20.00 Народен Театар Битола
В. ШЕКСПИР: "Тимон од Атина", Премиера
Копродукција: Народен театар Битола, Турски театар Скопје,
Лабораторија Нове, Фиренца, Италија
Адаптација и режија: Бранко Брезовац

Вторник, 11. 10. 20.00 ЗМГ
КОНСТАНТИН БОГИНО, пијано,
Русија-Франција
Скрјабин, Шчедрин, Рахмањинов, Шопен

Среда, 12. 10. 20.00 ЗМГ
ГАЛА КОНЦЕРТ

Четврток, 13. 10. 20.00 Народен Театар Битола
ФИНАЛЕ од петтиот Интерфест Битола интернационален пијано натпревар
со МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА

 

Покровител и финансиер:ministerstvo za kultura na makedonija kultura

Спонзори:

grb bitola
СОВЕТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

 

Гн. Трифун Костовски, донатор на пијано
БЕЗЕНДОРФЕР ГРАНД КОНЦЕРТ 280

kiro dandaro

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА е организиран во соработка со:
ЗАВОД МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈА, Битола
НАРОДЕН ТЕАТАР - БИТОЛА
МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ, Битола

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА
Директор: Кирил Рибарски
Уметнички директор:
Милица Шперовиќ - Рибарски
Менаџер: Емил Рибарски
Дирекција:
Скупи 1.а бр.14, 1010 Скопје, Р. Северна Македонија
Телефон/факс 02 2611051
Email: intfestbt@yahoo.com
www.interfest.com.mk

Кире Ристевски, клавир штимер
Слободан Вигњевиќ, дизајн на плакат